Bordspel van de Maand: December

Codenames
In dit Top Secret party spel nemen twee rivaliserende geheime diensten het tegen elkaar op. De teamleiders kennen de geheime identiteit van de 25 spionnen. Hun teamgenoten kennen deze spionnen enkel bij hun codenaam.
Beide teams gaan met elkaar de strijd aan en proberen als eerste contact te leggen met hun spionnen. Elk hoofd van de geheime dienst geeft aanwijzingen door één woord te noemen dat van betrekking is op meerdere worden op tafel. Zijn teamgenoten proberen de woorden van hun kleur te raden zonder daarbij spionnen van de tegenstander aan te wijzen. En natuurlijk wil iedereen wil uit de buurt van de huurmoordenaar blijven.

rode_agent

zwarte_agent

blauwe_spion

Codenames werd net op tijd vertaald om met de feestdagen voor heel wat plezier te zorgen. Het is een simpel spel wat de regels betreft, maar het is niet zo makkelijk om het tot een goed einde te brengen. Het spreekt voor zich dat iedereen wel eens als teamleider aan bod zal willen komen. Geen enkel probleem, want met 400 woorden (waar er telkens maar 25 van worden gebruikt) hoef je niet bang te zijn om in herhaling te vallen.
De kunst van dit spel is om, als leider, een aanwijzing te kunnen verzinnen waardoor jouw team meer dan één kaart correct kan raden. Niet zo simpel, want je mag telkens maar één woord zeggen! Uitdaging en pret verzekerd.