Bordspel van de Maand: November

Kolonisten van vier wereldmachten hebben een nieuw gebied ontdekt met een rijkdom aan grondstoffen en rijkdommen. De Romeinen, Barbaren, Egyptenaren en Japanners trekken tegelijkertijd dit gebied in om de grenzen van hun rijk te verleggen. Ze bouwen nieuwe gebouwen om zo hun economie te verbeteren, graven mijnen uit en leggen akkers aan om grondstoffen te vergaren en bouwen kazernes om soldaten te trainen die de grenzen moeten bewaken. Maar al snel komen ze erachter dat het gebied veel te klein is voor iedereen…

collage-imperial-settlers

In dit prachtig uitgewerkte kaartspel probeer je met jouw volk zo veel mogelijk punten te scoren. Je hebt hier echter maar vijf spelbeurten voor. Dus elke kaart die je speelt en elke keuze die je maakt kan wel eens belangrijk zijn. Je kaarten zijn afkomstig van je eigen deck (dus anders per volk) en van de algemene stapel (dat is het land dat alle spelers tegelijk ontdekken). Je kan je kaarten op verschillende manieren inzetten: bouwen, plunderen of handelen. Er zijn geen slechte keuzes, zolang je beschaving maar vooruit gaat!
Doordat er meer dan 200 kaarten in het spel zijn (bovenop de rest van het materiaal!) biedt dit spel heel wat herspeelbaarheid. De vier verschillende volkeren hebben ook hun eigen strategie, waardoor alle spelers toch een beetje anders gaan moeten denken.

Imperial Settlers lijkt in het begin misschien wat moeilijk, maar eigenlijk is het dat zeker niet. De verschillende mogelijkheden van de kaarten en de tactische keuzes wijzen zichzelf al snel uit. Kom jezelf gerust overtuigen en kom het uitproberen.