Over Albion

Ondernemen met oog voor de klant
Albion werd opgericht als lokale speciaalzaak voor de fantasie hobby. Dit betekent echter meer dan enkel de verkoop van ‘gespecialiseerd speelgoed’. De klant heeft immers nog andere behoeften dan het vinden van zijn of haar gading.
Even belangrijk is bijvoorbeeld het inwinnen advies: de winkel moet een aanspreekpunt zijn voor mensen met vragen; een plaats waar iedereen met interesse voor de hobby terecht kan om er een praatje te maken over deze gedeelde passie.
En omdat alles uiteindelijk draait om het plezier dat men beleeft tijdens het spel, moet er natuurlijk genoeg kans geboden worden om te spelen. Daarom wil Albion zich inzetten voor het ‘georganiseerd spelen’. In de eerste plaats werd een groot deel van de winkelruimte ingericht als speelruimte. Iedereen is welkom om te spelen tijdens de openingsuren. Bovendien worden er regelmatig evenementen georganiseerd, waarbij telkens een bepaald spel / thema wordt belicht. Bovendien is er voor ruimte voor demonstraties; wie graag een spel wil uitproberen hoeft het maar te vragen.albionwinkelruimte

Doelgroep
Er wordt wel eens gesteld dat enkel de pure fanaten bezig zijn met de fantasie hobby. Niets is minder waar. Er bestaan zoveel spelen dat iedereen er één kan vinden die hem of haar op het lijf geschreven is. Toch kan men dit grote doelpubliek in twee groepen indelen.
Enerzijds zijn er de ‘veteranen’ in deze hobby. Dit zijn de mensen die al jarenlang spelen, regelmatig deelnemen aan toernooien en lid zijn van een club. De meesten onder hen zijn dan ook (jonge) volwassenen die in de eerste plaats op zoek zijn naar een speciaalzaak. Deze klanten weten wat ze nodig hebben en zijn bereid zich te verplaatsen. Voor hen is de ‘koopbehoefte’ waarschijnlijk het belangrijkst.
Anderzijds zijn er de nieuwe geïnteresseerden. Dit zijn vooral jongeren die deze hobby willen leren kennen. Voor hen is het van kapitaal belang dat ze degelijk advies krijgen over de producten en dat ze in contact gebracht worden met anderen. Zoniet zullen ze gauw afhaken en een nieuwe hobby zoeken. Dit zou uitermate spijtig zijn, want elke club of spelgroep kan op tijd en stond wat nieuw bloed gebruiken. Albion wil zich met volle overtuiging inzetten voor deze beginnende spelers. Zodat ze kunnen leren spelen met hun fantasie en er een hoop plezier aan beleven.


Leuze

Net zoals sommige andere organisaties heeft ook Albion een motto. Eén enkele zin die met slechts enkele woorden de kern van de zaak weergeeft. Tegelijk is het ook een slagzin die Albion letterlijk hoog in het vaandel wenst te houden. Want is dit niet de ziel van elk spel en elk onderdeel van deze hobby?

Albion logo