Magic The Gathering

wpn_350
Het Magische Duel
Alhoewel Magic: the Gathering al een poosje bestaat, is en blijft het een heel actueel spel, met wereldwijd een heel grote spelersgroep. Het is ook in Albion het meest gespeelde verzamelbare kaartspel. Magic draait echter niet alleen om het spelen, het verzamelen en het ruilen van kaarten is een integraal onderdeel van de hobby.
Als lid van het Wizards Play Network zet Albion zich actief in om het Magic: the Gathering kaartspel te ondersteunen. Daarom worden er niet alleen tal van evenementen georganiseerd, er wordt eveneens gezorgd voor een vriendelijke ontmoetingsplaats voor spelers. Dat geeft hen de kans om bijvoorbeeld kaarten te ruilen.
Nieuwe en beginnende spelers kunnen in de winkel terecht voor gratis demonstraties. Voor hen is er ook de Albion Arena League: een casual play formaat waar het spelen zelf beloond wordt met leuke prijzen.
The Albion Shop
Toernooien en Events
Elke vrijdag is er een FNM toernooi. De eerste vrijdag van de maand is dit een Booster Draft, de laatste vrijdag van de maand is het formaat Modern. En de andere vrijdagen spelen we het Standaard formaat. FNM wordt georganiseerd voor alle spelers: het heeft een heel lage deelname kost en naast een prijs voor de winnaar worden er onder de deelnemers ook prijskaarten verloot. Zo kan iedereen iets winnen.
Maandelijks organiseert Albion een Modern event. Modern is een formaat dat oudere kaarten toelaat (in vergelijking met het Standaard formaat).
Vier maal per jaar verschijnt er een nieuwe Magic reeks. Dan worden er in Albion verschillende Prerelease Events georganiseerd. Ook daar is iedereen welkom, zelfs beginnende spelers. Want het zou jammer zijn om de prerelease te missen. Dat is immers altijd een feest.
Wie een stapje hoger wil en het Magic gebeuren echt competitief wil ervaren, kan vanaf 2015 meedoen aan de Preliminary Pro Tour Qualifiers. Dat zijn locaal georganiseerde toernooien waar de winnaar een uitnodiging krijgt om (meestal in het buitenland) mee te dingen tijdens de Pro Tour Qualifier. En wie zich daar goed plaatst, mag dan uiteraard nog een stap verder gaan en meedoen met de Pro Tour.