Lorcana

In Lorcana komen al je favoriete Disney personages tot leven door middel van magische inkt. Op die manier schilderen de spelers hun bondgenoten in het spel, zodat ze op zoek kunnen gaan naar Lore. De eerste speler die in totaal twintig Lore punten kan behalen wint het spel. Uiteraard kunnen de personages elkaar uitdagen, om hun tegenstanders uit het veld te gooien.

Disney Lorcana is een heel boeiend kaartspel met een subtiele balans tussen geluk, inzicht en strategie. Net zoals veel andere verzamelbare kaartspellen zijn er verschillende manieren om te spelen. Zo kan je spelen met een eigen gemaakt deck, of aan de slag gaan met een beperkt aantal boosters. Zoals bijvoorbeeld tijdens een booster draft of een sealed deck event. Voor meer informatie of voor een gratis demo is iedereen altijd welkom in Albion.

Organized Play
Of je nu gewoon graag in contact komt met andere spelers voor een gezellig spelletje of eerder op zoek bent naar meer competitieve toernooien, er wordt voor Lorcana heel wat georganiseerd. Op die manier kan je hopelijk voldoende genieten van dit prachtige spel.

Demonstraties: wil je het spel leren spelen of het aanleren aan iemand anders? Er zijn demonstratie decks beschikbaar in de winkel, die iedereen vrij mag gebruiken. De nodige uitleg krijg je er uiteraard met de glimlach bij.
League Play: Elke week zijn er punten te verdienen op het scorebord door gewoon te spelen. Hoe meer spelers je kan uitdagen, hoe meer punten je kan verzamelen. Op het einde van het seizoen maak je kans op promo kaarten en exclusieve Disney Gadgets. League Play is volledig gratis en open voor iedereen, ongeacht het niveau.

Prerelease Events: Bij elke nieuwe reeks worden er verschillende Prerelease Events georganiseerd. Zo kan je op voorhand al spelen met de nieuwe kaarten. Tijdens een Prerelease bouwt iedereen een deck uit een beperkt aantal boosters. Iedereen heeft dus gelijke kansen. De nadruk ligt echter niet op winne, maar op  het spelen zelf: ontdek de nieuwe kaarten en probeer ze uit tijdens een gezellig toernooi.

Friday Night Constructed: speel met je eigen deck tegen de andere spelers in een toernooi van 3 ronden. Ideaal om je decks uit te proberen en om ze verder bij te sturen. De deelname kost en de prijzen op deze spelavonden is beperkt, om iedereen een kans te geven zich te amuseren.

Friday Night Draft: de eerste vrijdag van de maand is het Draft avond. Tijdens een booster draft worden de kaarten van de boosters doorgegeven, waarna iedere speler een deck bouwt met zijn of haar gekozen kaarten. Een ideale manier om boosters te openen en meteen met de kaarten te spelen.

Store Championships: Hoewel iedereen welkom is om deel te nemen aan een Store Championship, ligt het niveau wel hoog. Zeker als je de exclusieve prijzen van Disney Lorcana wil winnen. Aangezien een championship doorgaat tot er 1 winnaar over blijft (met top 8 play offs) neemt dit heel wat tijd in beslag. Daarom gaan de Championships meestal door op zaterdag.