Historisch

Oorlogen en veldslagen behoren helaas niet alleen tot de fantasie. Onze geschiedenis is rijkelijk gevuld met belegeringen, strooptochten, conflicten en oorlogscampagnes. Onzinnig lijden in het echte leven…. maar een ware droom voor de verzamelaar van historische miniaturen.
Van de oudheid tot de moderne tijd, er is voor elke periode wel een spel met de bijpassende figuren. Hieronder worden een aantal spellen kort aangehaald. Dit zijn historische miniatuurspelen waarvoor er toch een aantal spelers in de buurt actief zijn. Doordat ze zoveel keuze is in tijdperk en spelsysteem (om nog te zwijgen van de schaal van de modellen), is het natuurlijk niet altijd even evident om tegenstanders te vinden. Albion wil je daar zeker bij helpen!

 

Vikings finished2SAGA
Een bloederige strijd ten tijde van de woeste Vikings! In Saga draait alles om je aanvoerder. Een (al dan niet historische) krijgsheer, die samen met zijn volgelingen het gevecht aangaat met zijn rivaal. Een Saga warband bestaat gemiddeld uit zo’n 30 figuren, wat het spel zeer aantrekkelijk maat voor het budget. Desalniettemin is het spelsysteem heel doordacht, tactisch en uitdagend. Vernieuwend aan Saga zijn de speciale dobbelstenen, die deels bepalen welke figuren je per beurt kan activeren. En welke bevelen je aanvoerder kan geven.

 

Hail Ceasar legionsHail Caesar
Een Romeins leger ten tijde van Julius Ceasar? Drie honderd Spartanen? Of liever de oude Babyloniërs of de Kruisvaarders? Dit spelsysteem kan het allemaal. Van de Bijbelse oudheid tot de late middeleeuwen, je kan ervoor terecht bij Hail Caesar van Warlord Games.
Ongeacht welk tijdperk je kiest, Hail Caesar is een ‘groot’ spel. Met machtige legers, opgedeeld in verschillende divisies. Geen kleine schermutselingen maar een heuse veldslag. Tegelijk is Hail Caesar GEEN competitief spel. De spelregels geven je een algemene houvast, waar je naar believen kan aan werken. Om de spelervaring te optimaliseren in je eigen spelersgroep.

 

Bolt actionBolt Action
In Bolt Action volgt men de actie van een ‘Reinforced Platoon’ tijdens de Tweede Wereldoorlog. De gebruikte legers zijn eerder kleinschalig opgebouwd: grotendeels infanterie, versterkt met andere elementen. Dit geeft een degelijke balans tussen de spelers, zodat winnen of verliezen minder afhangt van de gebruikte modellen. Terwijl er toch nog genoeg opties overblijven om je leger samen te stellen. In tegenstelling tot andere ’turn-based’ spelen (waar de spelers afwisselend aan de beurt komen), kan je bi