Star Wars Unlimited

“A long time ago in a galaxy far, far away….” Iconische woorden die bijna iedereen zal herkennen. Het Star Wars universum heeft in de loop der jaren heel (kaart-)spellen gekend. Star Wars Unlimited is het nieuwste verzamelbare kaarstpel in de gekende wereld van Luke Skywalker. Een nieuwe kijk en een modern spelsysteem zorgen er voor dat Star Wars Unlimited van in het begin een strategisch en boeiend spel is, dat niet alleen bij de Star War fans in de smaak zal vallen.
Ook al is Star Wars Unlimited nog niet lang op de markt, het zal zeker en vast voor lange tijd deel uitmaken van het assortiment in Albion. Wat betekent dat er ook kans wordt geboden om in de winkel te spelen, op alle niveaus.

 

Organized Play

Demonstraties: wil je het spel leren spelen of het aanleren aan iemand anders? Er zijn demonstratie decks beschikbaar in de winkel, die iedereen vrij mag gebruiken. De nodige uitleg krijg je er uiteraard met de glimlach bij.
League Play: Elke week kan je een speciaal promo pakje verdienen door mee te spelen. De gebruikelijke spelmomenten zijn vrijdagavond en woensdag namiddag.

Prerelease Events: Bij elke nieuwe reeks worden er verschillende Prerelease Events georganiseerd. Zo kan je op voorhand al spelen met de nieuwe kaarten. Tijdens een Prerelease bouwt iedereen een deck uit een beperkt aantal boosters. Iedereen heeft dus gelijke kansen. De nadruk ligt echter niet op winnen, maar op  het spelen zelf: ontdek de nieuwe kaarten en probeer ze uit tijdens een gezellig toernooi. Tijdens Star Wars Unlimited prerelease maakt iedereen kans om extra boosters te winnen.

Friday Night Constructed: speel met je eigen deck tegen de andere spelers in een toernooi van 3 ronden. Ideaal om je decks uit te proberen en om ze verder bij te sturen. De deelname kost en de prijzen op deze spelavonden is beperkt, om iedereen een kans te geven zich te amuseren.

Friday Night Draft: de eerste vrijdag van de maand is het Draft avond. Tijdens een booster draft worden de kaarten van de boosters doorgegeven, waarna iedere speler een deck bouwt met zijn of haar gekozen kaarten. Een ideale manier om boosters te openen en meteen met de kaarten te spelen.

Store Championships: Fantasy Flight Games, de uitgever van Star Wars Unlimited heeft al aangekondigd dat ze op termijn op meerdere niveaus competitieve toernooien willen organiseren. De eerste stap op het pad naar het wereldkampioenschap begint bij het lokale Store Championship, waar iedereen mag meedingen naar de eerste plaats.