Bordspel van de Maand: oktober

Berenpark is een vrolijk en tactisch puzzelspel voor jong en oud. In eerste instantie lijkt het misschien wel een beetje op andere, gekende spellen (zoals bijvoorbeeld Cottage Garden). Toch speelt Berenpark voldoende anders om een aanwinst te zijn in je spellenkast. Door de mogelijkheid om ook moeilijke opdrachten toe te voegen, zal dit spel ook na veel partijtjes blijven boeien.

Doel van het spel
Alle spelers proberen zo snel mogelijk vier parktegels vol te bouwen. Eens er een speler klaar is hebben de anderen immers nog 1 enkele beurt om hun Berenpark af te werken. Wie op het einde het meeste punten heeft gescoord wint het spel.

Spelsysteem
De bouwtegels liggen klaar op het centrale bord. Daarmee zijn alle tegels onmiddellijk gekend. En zien de speler ook hoeveel punten die tegels kunnen opleveren. Niet alle tegels zijn evenveel waard.
Tijdens een beurt legt elke speler 1 enkele tegels uit zijn voorraad op zijn spelbord. Naargelang welk symbool deze speler daarmee bedekt, mag hij opnieuw een bepaalde tegel kiezen vanop het centrale bord. Indien er meerdere symbolen worden bedekt, mag de spelers meerdere tegels nemen. Daarmee kan hij dan in de volgende beurten verder bouwen. Enig inzicht en planning zullen zeker van pas komen.

berenpark_poster

Besluit
Berenpark is een leuk spel, met een vrolijk thema en mooi materiaal. Het spelen zelf gaat vlot vooruit en is op zich niet moeilijk. Wie veel punten wil scoren moet wel een beetje opletten welke tegels hij kiest en waar hij ze zal plaatsen. Probeer te vermijden dat je tegels in je hand hebt die je niet meer kan inpassen of dat je te veel groene tegels moet spelen om gaatjes op te vullen. Deze tegels zijn er genoeg, maar ze leveren geen punten op.
Al bij al een aangename spelervaring met voldoende uitdaging om een volgende Berenpark te willen bouwen.