Bordspel van de maand: oktober

noches-de-sangre-banner 1250x300
Hoewel oktober intussen plaats heeft gemaakt voor zijn opvolger, toch nog een Bordspel van de maand. Door onvoorziene omstandigheden is het spel wat langer onderweg geweest, maar intussen wel goed aangekomen in Albion.
Noches de Sangre, wat letterlijk ‘nachten van het bloed’ betekent is een spel van een nieuwe uitgever, dat tot stand kwam via crowdfunding en dus alleen verkrijgbaar is in winkels die hier eerder op het jaar aan meewerkten.
In dit spel probeer je een hele maand te overleven, in duisternis en vrieskou, terwijl hongerige vampiers je proberen te vinden. Zonder elkaar af en toe te helpen, zal er niemand het einde van het spel halen. Maar tegelijk kan er uiteraard maar één speler de grootste held zijn in het verhaal.

Noches de Sangre biedt een leuke combinatie van strategie, intrige en geluk. Door gebruik te maken van kaarten met enkel symbolen, is het spel taal onafhankelijk. Een enkele dobbelsteen zorgt dan weer voor wat geluk in het spel. Maar doorslaggevend is wel de interactie tussen de spelers: samen vechten tegen de vampiers of proberen weg te vluchten terwijl de andere aangevallen worden…

Bij deze eerste (en beperkte) oplage van het spel horen nog enkele extra’s: een luxe uitvoering van de dobbelsteen, een metalen miniatuurtje, extra kaarten en een fluwelen zakje om de kleine onderdelen in op te bergen. (de zogenaamde ‘stretch goals’ die werden bereikt).
Kom dit sfeervolle spel gerust eens uitproberen tijdens de komende donkere, koude wintermaanden!

Noches-de-sangre-componentes