Bordspel van de Maand: Mei

Hijs de Zeilen en vaar uit op zoek naar de vetste buit in dit nieuwe piratenspel. Bij Jolly & Roger nemen twee spelers het tegen elkaar op om, als piratenkapiteins, de meeste handelsschepen te plunderen. Wie de grootste buit kan binnen halen wordt nadien de nieuwe piratenkoning(in).

Hoewel de spelregels van Jolly & Roger heel snel uit te leggen en te begrijpen zijn, zit er toch verdacht veel diepgang in het spel. Zo moeten de spelers tijdens hun beurt de 5 beschikbare piratenkaarten verdelen in twee groepen. De ene groep voor jezelf en de andere voor je tegenstander. Geen makkelijke opdracht om jezelf een ‘betere’ hand toe te kennen. Want nadien kiest elke speler hoe hij zijn kaarten zal inzetten: de bemanning van de boot versterken of toch meteen plunderen. En je weet natuurlijk niet wat je tegenstander wil doen met zijn kaarten…
Een deel van het plezier bij dit spel zit dan ook in het inschatten van het spelbord en de mogelijkheden van jezelf en je tegenstander.

Jolly_Roger

Jolly & Roger is een leuk, snel spel voor twee personen met een uitgesproken piratenthema. Makkelijk om uit te leggen en te spelen, maar niet evident om je tegenstander te verschalken!