Bordspel van de Maand: April

Cartagena is en blijft één van de leukste spellen; een heuse klassieker die in elke spellenkast thuis hoort. Toch was het jarenlang niet makkelijk te verkrijgen in het Nederlands. Sinds kort werd het spel opnieuw uitgegeven door White Goblin Games. Met naast een nieuwe verpakking ook nog heel wat meer materiaal! Reden genoeg dus om Cartagena nog eens in de kijker te zetten als Bordspel van de Maand.

Het jaar is 1672. Een groep piraten zit gevangen in de kerkers van Cartagena. Tot ze plots een onderaardse gang vinden die hen naar de buitenwereld kan leiden. Op het strand kunnen ze misschien wegkomen in een sloep. En met heel veel geluk geraken ze tot slot op Tortuga, het ‘veilige’ pirateneiland.
De weg is echter lang en moeizaam. En er is niet genoeg plaats in de sloep voor iedereen!
In Cartagena speel je deze ontsnapping na en probeer je zoveel mogelijk van je piraten tijdig in de sloep te krijgen. In deze nieuwe vesie van het spel kan je ook het vervolg van het verhaal spelen: daar proberen de ontsnapte piraten een weg te banen door de jungle. En voor een super spannend avontuur, kan je beide delen combineren!

Het spelsysteem van Cartagena is eenvoudig maar subtiel: door middel van je handkaarten kan je je piraten naar een leeg veld bewegen. Maar wanneer je niets kan of wil uitspelen, moet je een pion terug achteruit zetten om meer kaarten te ontvangen. Hierdoor komen er steeds andere velden vrij of worden ze bezet, en dat kan je strategie helpen of in de war sturen.

Cartagena_3D_RGB1