Warhammer 40K

JM028-DA_Banner1-122x300

De wereld van Warhammer 40K
De beste manier om deze wereld te beschrijven is ongetwijfeld via de slagzin van het spel zelf: In the grim darkness of the far future there is only war. Warhammer 40K speelt zich af in een verre toekomst, die van het 41ste millenium. Het Imperium van de mensheid telt duizenden planeten; miljoenen zielen die iedere dag opnieuw moeten vechten om hun eigen voortbestaan. Want ze zijn slechts als kaarsenvlammetjes in de kille oneindigheid van het heelal. De vijand is overal, de strijd bitter en zonder einde. Het Imperium wordt belegerd, van buiten uit, in de vorm van talrijke buitenaardse rassen die de mensheid willen vernietigen in een territoriale oorlog. Vanbinnen uit wordt het mensenrijk aangevreten door ketters, opstandelingen en mutanten. En tenslotte zijn er de wezens uit de chaos-dimensie. De duistere goden zijn echt; hun demonen trachten de realiteit binnen te dringen om er hun eigen wereld van pijn te stichten.

DG1354_WK40K_Filler-262x300

Het spel
De oorlogszones van Warhammer 40K kunnen zowat alle vormen aannemen; van brandende steden, dodelijke jungles en bevroren ijsvlaktes tot ‘boarding actions’ in reusachtige ruimteschepen. Overal kan gevochten worden in de Galaxy van de toekomst. Tijdens elk spel gaan twee legers met elkaar de strijd aan. Winnen of verliezen wordt niet alleen bepaald door het aantal slachtoffers: elk leger heeft zijn missie doeleinden. Door het gebruik van tanks en vliegtuigen kunnen de troepen heel snel over het veld bewegen, waardoor het spelysteem snel en vloeiend wordt. Hevige vuurgevechten op lange afstand, donderende tanks met vernietigende wapens, psykes met mentale krachen… elk onderdeel van het leger heeft zijn eigen rol en enkel door alle delen samen te laten werken komt de overwinning dichterbij.

JM048-DA_WingedSkull_Sword1-300x256

 

Duistere Wraak
De zesde editie van Warhammer 40,000 begint bij deze starterset. In Dark Vengeance nemen de Dark Angels het op tegen hun aloude vijanden van Chaos. Deze starterset bevat alles wat twee spelers nodig hebben om het spel te leren spelen: twee kleine legers met prachtige modellen, de spelregels en tal van extra toebehoren. Daarnaast kunnen beide legers ook gebruikt worden in combinatie met heel wat andere legers via het nieuwe detachment systeem. Daardoor wordt deze Warhammer 40,000 starterset ook sterk gewaardeerd door de ervaren spelers.