Warhammer Fantasy

De wereld van Warhammer Fantasy
De Old World wordt bevolkt door vele rassen, voor wie vrede slechts een intermezzo is tussen twee oorlogen. Elk hebben ze zo hun eigen redenen om ten strijde te trekken. Met zwaard en schield, met vreselijke magie of met donderend buskruit… een goede generaal maakt van alle wapens gebruik om de vijand te overwinnen. De wereld van Warhammer is een duistere, meedogenloze wereld. Waar stervende rassen hun oude vetes nooit kunnen vergeten en elkaar steeds verder uitroeien. Waar de mensheid gedoemd is onophoudelijk strijd te leveren tegen tal van bloeddorstige vijanden. Een wereld die langzaam maar zeker ten onder gaat, verteerd door de machtige legioenen van Chaos. Een wereld waar voor sommige zielen zelfs de dood slechts een nieuw begin is…

whfb0

Het spel
De kern van het spel zijn de legers: elke speler dient zijn of haar leger samen te stellen uit de geschilderde miniaturen. De tafel wordt, door middel van het terrein, omgevormd tot een speelbord in 3D. Het eigenlijke doel van het spel variëert naargelang het verhaal of het scenario. Voor de meest eenvoudige veldslag komt dit er op neer om de troepen van de vijand zo snel mogelijk naar de andere wereld te helpen. Daarnaast kan men ook kastelen belegeren, verrassingsaanvallen uitvoeren of tot de laatste man doorvechten om de terugtocht te dekken. Er zijn tal van missies beschikbaar in het spelregelboek, waardoor geen twee spellen ooit gelijk zullen zijn. Wie uiteindelijk wint zal sterk afhangen van tactiek,  een doordacht strijdplan, een strategisch inzicht en gunstige dobbelstenen.

whfb2

Het Eiland van Bloed
De achtste editie van Warhammer Fantasy Battles begint op Het Eiland van Bloed: een prachtige starterset met twee legers en alle toebehoren om met twee spelers direct in de actie te duiken. De High Elves bewaken een eeuwenoud geheim op het eiland; maar eindelijk zijn de slechte ratmensen, de Skaven, er in geslaagd om de magische barrières te doorbreken en het eiland binnen te vallen… Leer het spel kennen door dit verhaal stap voor stap na te spelen.

 

whfb1