Mega Civilization is een nieuwe, grotere uitgave van het klassieke Civilization. Met zo’n tien kilo aan spelmateriaal is het een heus verzamelobject voor de echte spellenliefhebber. Deze versie is dan ook zeer gelimiteerd beschikbaar.

Mega-Civilization-NEWWEB

Breid je beschaving uit, bouw steden en ontvang daar goederenkaarten voor. Daarmee kun je ontwikkelingen kopen, die jou naast punten ook andere voordelen in het spel geven. Uiteraard ontstaan er bij het uitbreiden conflicten met andere beschavingen, die volgens een vast protocol worden afgehandeld. Toch is Mega Civilization vooral een ontwikkelingsspel. Het is zaak om zoveel mogelijk constructief te denken om binnen de beschikbare tijd zoveel mogelijk vooruitgang te boeken.
Het hart van het spel is de ruilfase aan het einde van een ronde, wanneer je probeert om setjes van je goederen te vormen. Omdat er rampen tussen de goederen zitten, is ruilen niet geheel zonder gevaar. Een ramp moet namelijk worden gespeeld met alle (nare) gevolgen van dien.
Mega Civilization is een fascinerend bordspel, dat ten minste 6 uur duurt en is daardoor de ultieme droom van de ware spellenliefhebber!