De overgang van oud naar nieuw is steevast een goed moment om bordspellen te spelen. Dat deden we dan ook met veel plezier tijdens onze vakantiedagen. Als ‘bordspel van de maand’ dan het spel dat het meeste werd gespeeld tijdens het eindejaar: Bezzerwizzer.

Op het eerst zicht lijkt dit spel misschien niet veel bijzonder, maar eens je er aan begint is de pret niet ver te zoeken.
Bezzerwizzer maakt een mooie combinatie van quiz en bordspel. Je scoort punten door vragen correct te beantwoorden maar tegelijk is er de mogelijkheid voor heel wat interactie tussen de spelers en op het scorebord.

Elke ronde ontvangen de spelers vier verschillende categorieën, die ze moeten verdelen over 1, 2, 3 en 4 punten. Nadien worden dan de vragen gesteld. Heb je het juist, dan gaat jouw pion zoveel stapjes verder op het scorebord. Wie als eerste de eindstreep haalt op het scorebord is dan de winnaar.
Bezzerwizzer_board
Maar Bezzerwizzer heeft meer dan enkel de vragen: zo kan je categorieën wisselen met andere spelers, omdat je ze zelf liever speelt, of net om je tegenstanders te pesten met vragen die ze (hopelijk) niet kunnen beantwoorden.
Tegelijk gebeurt het dat een tegenstander een (in jouw ogen) simpele vraag niet kan beantwoorden…. dan is het hoog tijd om je Bezzerwizzer tegel in te zetten! Hiermee kan je dan punten afsnoepen van je tegenstanders als ze het antwoord schuldig blijven terwijl jij het wel weet.

Bezzerwizzer heeft meer dan 4000 vragen, speciaal gemaakt voor de Vlaamse versie! Genoeg vragen om het spel heel vaak te kunnen spelen.

Wie meer wil weten over dit leuke spel kan terecht op de officiële website. Of beter: kom het gewoon spelen in Albion!