De nieuwe editie van Age of Sigmar is nu enkele weken uit. Om iedereen de kans te bieden om de huidige spelregels onder de knie te krijgen, kan je meespelen met de Path to Glory

Lees er gerust de volledige spelregels op na in het dikke spelregelboek. Maar hieronder alvast een beknopt overzicht.

Wat is Path to Glory?
Je begint met een klein leger, dat je spel na spel verder kan uitbouwen. De uitkomst van een gevecht bepaald hoe het verhaal van jouw leger wordt geschreven. Winnen en verliezen (en de manier waarop) zal dus van invloed zijn op dat verhaal.

Ik heb nog niet veel modellen of ervaring, kan ik dan meespelen?
We beginnen met legers van (amper) 600 punten. Een gemiddelde startset of Start Collecting doos is meestal meer dan voldoende. En indien nodig kan je waarschijnlijk wel wat extra modellen lenen van iemand voor een battle.
Beide spelers spreken af voor hoeveel punten ze willen (en kunnen) spelen. Beide legers moeten even groot zijn. Het ‘kleinste’ leger zal dus bepalen hoeveel punten men kan inzetten. Spelen met kleine legers is tevens de beste manier om alle regels onder de knie te krijgen!

Ik heb al veel ervaring en wil voor ‘serieus’ spelen. Kan dat ook met Path to Glory?
Dat kan zeker, zolang je tegenstander op hetzelfde niveau zit en hier mee akkoord gaat. Path to Glory legers kunnen keihard gemaakt worden, met grote monsters, onverwoestbare helden en overdreven krachtige toverspreuken.
Maak in dat geval een PTG verhaal met je competitieve leger. En maak een ‘soft’ leger, met een andere verhaallijn om te spelen tegen bijvoorbeeld beginnende tegenstanders. Zo blijft het spannend en plezant voor iedereen

Waar en wanneer kan ik Path to Glory spelen
Je kan op afspraak terecht in de winkel. We starten vanaf 23 augustus. Het spelsysteem laat je ook toe om thuis of elders te spelen. Dus zoek een tegenstander en ga er voor!

Valt er hier iets mee te winnen?
Nee, deze Path to Glory campagne is puur voor het plezier. Verzamel je troepen, speel, kom in contact met anderen en beleef zoveel mogelijk plezier. Zie hoe het verhaal van jouw leger zich ontvouwt, met overwinningen en nederlagen.